garantstelling

Bijzondere Bijstand aanvragen in Wijhe


Een Uitkering of Bijzondere Bijstand aanvragen in Wijhe. Indien uw wettelijke woonplaats gelegen is in de gemeente Olst Wijhe kunt u "Bijzondere Bijstand" aanvragen bij het gemeentehuis. Een uitkering vraagt u echter aan bij het UWV in de gemeente Wijhe. Meer Informatie over het aanvragen van bijzondere bijstand of een uitkering vind u onderstaand.

Gemeente

Olst Wijhe

Adres:

Bijzondere Bijstand
Gemeente Olst Wijhe
Raadhuisplein 1
8121 BN Wijhe
Nederland

Telefoon:

14 0570

Fax:

0570-564096

Email:

gemeente@olst-wijhe.nl

Website:

www.olst-wijhe.nl

Gemeente Olst Wijhe - Bijzondere Bijstand

 

Laag inkomen

Iedere inwoner met een laag inkomen in de gemeente Olst Wijhe kan Bijzondere Bijstaand aanvragen bij het gemeentehuis in Wijhe indien die door bijzondere omstandigheden kosten maakt die hij/zij zelf niet kan betalen.

Aan de hand van uw persoonlijke omstandigheden wordt de hoogte van de bijzondere bijstand berekend. Soms zijn er maximum bedragen voor bepaalde zaken en soms is de bijzondere bijstand 'gratis' en hoeft u niet terug te betalen.

Voorzieningen

Voor iedereen met een laag inkomen heeft de gemeente Olst Wijhe voor de bijzondere bijstand een overzicht van voorzieningen samengesteld. Mensen met een uitkering, aanvullend pensioen of die in loondienst werken, kunnen een beroep doen op deze voorzieningen.

Uitkering aanvragen bij gemeente Olst Wijhe

Een uitkering aanvragen doet u niet bij het gemeentehuis van Olst Wijhe.

Een uitkering zoals bijvoorbeeld een WW-uitkering, AOW-uitkering, een ziektewetuitkering of een bijstandsuitkering vraagt u aan bij de daarvoor aangewezen instellingen in Wijhe zoals bijvoorbeeld het UWV of de SVB.

Ook kan u een WW-uitkering en een bijstandsuitkering digitaal aanvragen op de website: www.werk.nl

Een nabestaandenuitkering en een AOW-uitkering vraagt u aan bij de vestiging van de SVB (Sociale Verzekeringsbank) in Olst Wijhe.

U kan echter ook de nabestaandenuitkering digitaal aanvragen op de website van de SVB. Kijk voor meer informatie op de website van de SVB: www.svb.nl

Meer informatie over het aanvragen van Bijzondere Bijstand

Bezoek ook de officiele website van de gemeente Olst Wijhe: www.olst-wijhe.nl