garantstelling

Bijzondere Bijstand aanvragen in Hengelo


Een Uitkering of Bijzondere Bijstand aanvragen in Hengelo. Indien uw wettelijke woonplaats gelegen is in de gemeente Hengelo kunt u "Bijzondere Bijstand" aanvragen bij het gemeentehuis. Een uitkering vraagt u echter aan bij het UWV in de gemeente Hengelo. Meer Informatie over het aanvragen van bijzondere bijstand of een uitkering vind u onderstaand.

Gemeente

Hengelo

Adres:

Bijzondere Bijstand
Gemeente Hengelo
Burgemeester Jansenplein 1
7551 EC Hengelo
Nederland

Telefoon:

14 074

Fax:

074-2459334

Email:

gemeente@hengelo.nl

Website:

www.hengelo.nl

Gemeente Hengelo - Bijzondere Bijstand

 

Laag inkomen

Iedere inwoner met een laag inkomen in de gemeente Hengelo kan Bijzondere Bijstaand aanvragen bij het gemeentehuis in Hengelo indien die door bijzondere omstandigheden kosten maakt die hij/zij zelf niet kan betalen.

Aan de hand van uw persoonlijke omstandigheden wordt de hoogte van de bijzondere bijstand berekend. Soms zijn er maximum bedragen voor bepaalde zaken en soms is de bijzondere bijstand 'gratis' en hoeft u niet terug te betalen.

Voorzieningen

Voor iedereen met een laag inkomen heeft de gemeente Hengelo voor de bijzondere bijstand een overzicht van voorzieningen samengesteld. Mensen met een uitkering, aanvullend pensioen of die in loondienst werken, kunnen een beroep doen op deze voorzieningen.

Uitkering aanvragen bij gemeente Hengelo

Een uitkering aanvragen doet u niet bij het gemeentehuis van Hengelo.

Een uitkering zoals bijvoorbeeld een WW-uitkering, AOW-uitkering, een ziektewetuitkering of een bijstandsuitkering vraagt u aan bij de daarvoor aangewezen instellingen in Hengelo zoals bijvoorbeeld het UWV of de SVB.

Ook kan u een WW-uitkering en een bijstandsuitkering digitaal aanvragen op de website: www.werk.nl

Een nabestaandenuitkering en een AOW-uitkering vraagt u aan bij de vestiging van de SVB (Sociale Verzekeringsbank) in Hengelo.

U kan echter ook de nabestaandenuitkering digitaal aanvragen op de website van de SVB. Kijk voor meer informatie op de website van de SVB: www.svb.nl

Meer informatie over het aanvragen van Bijzondere Bijstand

Bezoek ook de officiele website van de gemeente Hengelo: www.hengelo.nl