Trouwen, samenlevingscontract en geregistreerd partnerschap in Valkenburg aan de Geul


Indien uw wettelijke woonplaats gelegen is in de gemeente Valkenburg kunt u een een geregistreerd partnerschap sluiten of in het huwelijk treden bij het gemeentehuis. Informatie over trouwen, samenlevingscontract en geregistreerd partnerschap vind u onderstaand.

Gemeente

Valkenburg

Adres:

Gemeente Valkenburg
Geneindestraat 4
6301 HC Valkenburg aan de Geul
Nederland

Telefoon:

043-6099292

Fax:

043-6016825

Email:

info@valkenburg.nl

Website:

www.valkenburg.nl

Trouwen en geregistreerd partnerschap

 

Wilt u een geregistreerd partnerschap sluiten of in het huwelijk treden in de gemeente Valkenburg, dient u eerst in ondertrouw te gaan bij de ambtenaar van de burgerlijke stand in Valkenburg aan de Geul.

U moet ten minste 2 weken voor de datum van het geregistreerd partnerschap of huwelijk in ondertrouw gaan bij gemeente Valkenburg.

De ondertrouw geeft u aan bij de ambtenaar van de burgerlijke stand in Valkenburg aan de Geul of in de wettelijke woonplaats van uw partner.

Van de aangifte van ondertrouw maakt de ambtenaar van de burgerlijke stand vervolgens een akte op. Met deze akte van ondertrouw kunt u dan een geregistreerd partnerschap sluiten of trouwen.

Meer informatie

Getuigen bij huwelijk of partnerschap - Valkenburg

U moet minimaal 2 en maximaal 4 getuigen hebben voor een rechtsgeldig huwelijk of geregistreerd partnerschap in Valkenburg aan de Geul. De getuigen moeten 18 jaar of ouder zijn. U moet de namen en adressen van de getuigen doorgeven bij de aangifte.

Trouwen in Valkenburg aan de Geul en bijbehorende kosten

U kunt een geregistreerd partnerschap sluiten of trouwen in het gemeentehuis van Valkenburg. Ook kunt u dit doen op een andere plek in de gemeente Valkenburg welke de gemeente daarvoor bestemd heeft.

U kunt bij het gemeentehuis informeren wat de kosten zijn.

Geregistreerd partnerschap omzetten naar een huwelijk

Indien u een geregistreerd partnerschap heeft en u wilt in het huwelijk treden met uw geregistreerd partner, dan kunt u uw geregistreerd partnerschap laten omzetten in een huwelijk. Deze omzetting doet u bij het gemeentehuis in Valkenburg aan de Geul.

Meer informatie over trouwen en geregistreerd partnerschap

Voor meer informatie neemt u telefonisch contact op met gemeente Valkenburg op telefoonnummer (043-6099292) of u bezoekt de website op: www.valkenburg.nl