Trouwen, samenlevingscontract en geregistreerd partnerschap in Sittard


Indien uw wettelijke woonplaats gelegen is in de gemeente Sittard Geleen kunt u een een geregistreerd partnerschap sluiten of in het huwelijk treden bij het gemeentehuis. Informatie over trouwen, samenlevingscontract en geregistreerd partnerschap vind u onderstaand.

Gemeente

Sittard Geleen

Adres:

Gemeente Sittard Geleen
Hub Dassenplein 1
6131 LB Sittard
Nederland

Telefoon:

14 046

Fax:

046-4777555

Email:

info@sittard-geleen.nl

Website:

www.sittard-geleen.nl

Trouwen en geregistreerd partnerschap

 

Wilt u een geregistreerd partnerschap sluiten of in het huwelijk treden in de gemeente Sittard Geleen, dient u eerst in ondertrouw te gaan bij de ambtenaar van de burgerlijke stand in Sittard.

U moet ten minste 2 weken voor de datum van het geregistreerd partnerschap of huwelijk in ondertrouw gaan bij gemeente Sittard Geleen.

De ondertrouw geeft u aan bij de ambtenaar van de burgerlijke stand in Sittard of in de wettelijke woonplaats van uw partner.

Van de aangifte van ondertrouw maakt de ambtenaar van de burgerlijke stand vervolgens een akte op. Met deze akte van ondertrouw kunt u dan een geregistreerd partnerschap sluiten of trouwen.

Meer informatie

Getuigen bij huwelijk of partnerschap - Sittard Geleen

U moet minimaal 2 en maximaal 4 getuigen hebben voor een rechtsgeldig huwelijk of geregistreerd partnerschap in Sittard. De getuigen moeten 18 jaar of ouder zijn. U moet de namen en adressen van de getuigen doorgeven bij de aangifte.

Trouwen in Sittard en bijbehorende kosten

U kunt een geregistreerd partnerschap sluiten of trouwen in het gemeentehuis van Sittard Geleen. Ook kunt u dit doen op een andere plek in de gemeente Sittard Geleen welke de gemeente daarvoor bestemd heeft.

U kunt bij het gemeentehuis informeren wat de kosten zijn.

Geregistreerd partnerschap omzetten naar een huwelijk

Indien u een geregistreerd partnerschap heeft en u wilt in het huwelijk treden met uw geregistreerd partner, dan kunt u uw geregistreerd partnerschap laten omzetten in een huwelijk. Deze omzetting doet u bij het gemeentehuis in Sittard.

Meer informatie over trouwen en geregistreerd partnerschap

Voor meer informatie neemt u telefonisch contact op met gemeente Sittard Geleen op telefoonnummer (14 046) of u bezoekt de website op: www.sittard-geleen.nl