Trouwen, samenlevingscontract en geregistreerd partnerschap in Schinveld


Indien uw wettelijke woonplaats gelegen is in de gemeente Onderbanken kunt u een een geregistreerd partnerschap sluiten of in het huwelijk treden bij het gemeentehuis. Informatie over trouwen, samenlevingscontract en geregistreerd partnerschap vind u onderstaand.

Gemeente

Onderbanken

Adres:

Gemeente Onderbanken
Kloosterlaan 7
6451 EN Schinveld
Nederland

Telefoon:

14 045

Fax:

Email:

gemeente@beekdaelen.nl

Website:

www.beekdaelen.nl

Trouwen en geregistreerd partnerschap

 

Wilt u een geregistreerd partnerschap sluiten of in het huwelijk treden in de gemeente Onderbanken, dient u eerst in ondertrouw te gaan bij de ambtenaar van de burgerlijke stand in Schinveld.

U moet ten minste 2 weken voor de datum van het geregistreerd partnerschap of huwelijk in ondertrouw gaan bij gemeente Onderbanken.

De ondertrouw geeft u aan bij de ambtenaar van de burgerlijke stand in Schinveld of in de wettelijke woonplaats van uw partner.

Van de aangifte van ondertrouw maakt de ambtenaar van de burgerlijke stand vervolgens een akte op. Met deze akte van ondertrouw kunt u dan een geregistreerd partnerschap sluiten of trouwen.

Meer informatie

Getuigen bij huwelijk of partnerschap - Onderbanken

U moet minimaal 2 en maximaal 4 getuigen hebben voor een rechtsgeldig huwelijk of geregistreerd partnerschap in Schinveld. De getuigen moeten 18 jaar of ouder zijn. U moet de namen en adressen van de getuigen doorgeven bij de aangifte.

Trouwen in Schinveld en bijbehorende kosten

U kunt een geregistreerd partnerschap sluiten of trouwen in het gemeentehuis van Onderbanken. Ook kunt u dit doen op een andere plek in de gemeente Onderbanken welke de gemeente daarvoor bestemd heeft.

U kunt bij het gemeentehuis informeren wat de kosten zijn.

Geregistreerd partnerschap omzetten naar een huwelijk

Indien u een geregistreerd partnerschap heeft en u wilt in het huwelijk treden met uw geregistreerd partner, dan kunt u uw geregistreerd partnerschap laten omzetten in een huwelijk. Deze omzetting doet u bij het gemeentehuis in Schinveld.

Meer informatie over trouwen en geregistreerd partnerschap

Voor meer informatie neemt u telefonisch contact op met gemeente Onderbanken op telefoonnummer (14 045) of u bezoekt de website op: www.beekdaelen.nl