Trouwen, samenlevingscontract en geregistreerd partnerschap in Maastricht


Indien uw wettelijke woonplaats gelegen is in de gemeente Maastricht kunt u een een geregistreerd partnerschap sluiten of in het huwelijk treden bij het gemeentehuis. Informatie over trouwen, samenlevingscontract en geregistreerd partnerschap vind u onderstaand.

Gemeente

Maastricht

Adres:

Gemeente Maastricht
Mosae Forum 10
6211 DW Maastricht
Nederland

Telefoon:

043-3504000

Fax:

043-3504141

Email:

post@maastricht.nl

Website:

www.maastricht.nl

Trouwen en geregistreerd partnerschap

 

Wilt u een geregistreerd partnerschap sluiten of in het huwelijk treden in de gemeente Maastricht, dient u eerst in ondertrouw te gaan bij de ambtenaar van de burgerlijke stand in Maastricht.

U moet ten minste 2 weken voor de datum van het geregistreerd partnerschap of huwelijk in ondertrouw gaan bij gemeente Maastricht.

De ondertrouw geeft u aan bij de ambtenaar van de burgerlijke stand in Maastricht of in de wettelijke woonplaats van uw partner.

Van de aangifte van ondertrouw maakt de ambtenaar van de burgerlijke stand vervolgens een akte op. Met deze akte van ondertrouw kunt u dan een geregistreerd partnerschap sluiten of trouwen.

Meer informatie

Getuigen bij huwelijk of partnerschap - Maastricht

U moet minimaal 2 en maximaal 4 getuigen hebben voor een rechtsgeldig huwelijk of geregistreerd partnerschap in Maastricht. De getuigen moeten 18 jaar of ouder zijn. U moet de namen en adressen van de getuigen doorgeven bij de aangifte.

Trouwen in Maastricht en bijbehorende kosten

U kunt een geregistreerd partnerschap sluiten of trouwen in het gemeentehuis van Maastricht. Ook kunt u dit doen op een andere plek in de gemeente Maastricht welke de gemeente daarvoor bestemd heeft.

U kunt bij het gemeentehuis informeren wat de kosten zijn.

Geregistreerd partnerschap omzetten naar een huwelijk

Indien u een geregistreerd partnerschap heeft en u wilt in het huwelijk treden met uw geregistreerd partner, dan kunt u uw geregistreerd partnerschap laten omzetten in een huwelijk. Deze omzetting doet u bij het gemeentehuis in Maastricht.

Meer informatie over trouwen en geregistreerd partnerschap

Voor meer informatie neemt u telefonisch contact op met gemeente Maastricht op telefoonnummer (043-3504000) of u bezoekt de website op: www.maastricht.nl