Trouwen, samenlevingscontract en geregistreerd partnerschap in Landgraaf


Indien uw wettelijke woonplaats gelegen is in de gemeente Landgraaf kunt u een een geregistreerd partnerschap sluiten of in het huwelijk treden bij het gemeentehuis. Informatie over trouwen, samenlevingscontract en geregistreerd partnerschap vind u onderstaand.

Gemeente

Landgraaf

Adres:

Gemeente Landgraaf
Raadhuisplein 1
6371 LA Landgraaf
Nederland

Telefoon:

045-5695222

Fax:

045-5695480

Email:

gemeente@landgraaf.nl

Website:

www.landgraaf.nl

Trouwen en geregistreerd partnerschap

 

Wilt u een geregistreerd partnerschap sluiten of in het huwelijk treden in de gemeente Landgraaf, dient u eerst in ondertrouw te gaan bij de ambtenaar van de burgerlijke stand in Landgraaf.

U moet ten minste 2 weken voor de datum van het geregistreerd partnerschap of huwelijk in ondertrouw gaan bij gemeente Landgraaf.

De ondertrouw geeft u aan bij de ambtenaar van de burgerlijke stand in Landgraaf of in de wettelijke woonplaats van uw partner.

Van de aangifte van ondertrouw maakt de ambtenaar van de burgerlijke stand vervolgens een akte op. Met deze akte van ondertrouw kunt u dan een geregistreerd partnerschap sluiten of trouwen.

Meer informatie

Getuigen bij huwelijk of partnerschap - Landgraaf

U moet minimaal 2 en maximaal 4 getuigen hebben voor een rechtsgeldig huwelijk of geregistreerd partnerschap in Landgraaf. De getuigen moeten 18 jaar of ouder zijn. U moet de namen en adressen van de getuigen doorgeven bij de aangifte.

Trouwen in Landgraaf en bijbehorende kosten

U kunt een geregistreerd partnerschap sluiten of trouwen in het gemeentehuis van Landgraaf. Ook kunt u dit doen op een andere plek in de gemeente Landgraaf welke de gemeente daarvoor bestemd heeft.

U kunt bij het gemeentehuis informeren wat de kosten zijn.

Geregistreerd partnerschap omzetten naar een huwelijk

Indien u een geregistreerd partnerschap heeft en u wilt in het huwelijk treden met uw geregistreerd partner, dan kunt u uw geregistreerd partnerschap laten omzetten in een huwelijk. Deze omzetting doet u bij het gemeentehuis in Landgraaf.

Meer informatie over trouwen en geregistreerd partnerschap

Voor meer informatie neemt u telefonisch contact op met gemeente Landgraaf op telefoonnummer (045-5695222) of u bezoekt de website op: www.landgraaf.nl