Trouwen, samenlevingscontract en geregistreerd partnerschap in Kerkrade


Indien uw wettelijke woonplaats gelegen is in de gemeente Kerkrade kunt u een een geregistreerd partnerschap sluiten of in het huwelijk treden bij het gemeentehuis. Informatie over trouwen, samenlevingscontract en geregistreerd partnerschap vind u onderstaand.

Gemeente

Kerkrade

Adres:

Gemeente Kerkrade
Markt 33
6461 EC Kerkrade
Nederland

Telefoon:

045-5676767

Fax:

045-5676395

Email:

gemeentehuis@kerkrade.nl

Website:

www.kerkrade.nl

Trouwen en geregistreerd partnerschap

 

Wilt u een geregistreerd partnerschap sluiten of in het huwelijk treden in de gemeente Kerkrade, dient u eerst in ondertrouw te gaan bij de ambtenaar van de burgerlijke stand in Kerkrade.

U moet ten minste 2 weken voor de datum van het geregistreerd partnerschap of huwelijk in ondertrouw gaan bij gemeente Kerkrade.

De ondertrouw geeft u aan bij de ambtenaar van de burgerlijke stand in Kerkrade of in de wettelijke woonplaats van uw partner.

Van de aangifte van ondertrouw maakt de ambtenaar van de burgerlijke stand vervolgens een akte op. Met deze akte van ondertrouw kunt u dan een geregistreerd partnerschap sluiten of trouwen.

Meer informatie

Getuigen bij huwelijk of partnerschap - Kerkrade

U moet minimaal 2 en maximaal 4 getuigen hebben voor een rechtsgeldig huwelijk of geregistreerd partnerschap in Kerkrade. De getuigen moeten 18 jaar of ouder zijn. U moet de namen en adressen van de getuigen doorgeven bij de aangifte.

Trouwen in Kerkrade en bijbehorende kosten

U kunt een geregistreerd partnerschap sluiten of trouwen in het gemeentehuis van Kerkrade. Ook kunt u dit doen op een andere plek in de gemeente Kerkrade welke de gemeente daarvoor bestemd heeft.

U kunt bij het gemeentehuis informeren wat de kosten zijn.

Geregistreerd partnerschap omzetten naar een huwelijk

Indien u een geregistreerd partnerschap heeft en u wilt in het huwelijk treden met uw geregistreerd partner, dan kunt u uw geregistreerd partnerschap laten omzetten in een huwelijk. Deze omzetting doet u bij het gemeentehuis in Kerkrade.

Meer informatie over trouwen en geregistreerd partnerschap

Voor meer informatie neemt u telefonisch contact op met gemeente Kerkrade op telefoonnummer (045-5676767) of u bezoekt de website op: www.kerkrade.nl