Trouwen, samenlevingscontract en geregistreerd partnerschap in Hulst


Indien uw wettelijke woonplaats gelegen is in de gemeente Hulst kunt u een een geregistreerd partnerschap sluiten of in het huwelijk treden bij het gemeentehuis. Informatie over trouwen, samenlevingscontract en geregistreerd partnerschap vind u onderstaand.

Gemeente

Hulst

Adres:

Gemeente Hulst
Grote Markt 24
4561 EA Hulst
Nederland

Telefoon:

0114-389000

Fax:

0114-314627

Email:

info@gemeentehulst.nl

Website:

www.gemeentehulst.nl

Trouwen en geregistreerd partnerschap

 

Wilt u een geregistreerd partnerschap sluiten of in het huwelijk treden in de gemeente Hulst, dient u eerst in ondertrouw te gaan bij de ambtenaar van de burgerlijke stand in Hulst.

U moet ten minste 2 weken voor de datum van het geregistreerd partnerschap of huwelijk in ondertrouw gaan bij gemeente Hulst.

De ondertrouw geeft u aan bij de ambtenaar van de burgerlijke stand in Hulst of in de wettelijke woonplaats van uw partner.

Van de aangifte van ondertrouw maakt de ambtenaar van de burgerlijke stand vervolgens een akte op. Met deze akte van ondertrouw kunt u dan een geregistreerd partnerschap sluiten of trouwen.

Meer informatie

Getuigen bij huwelijk of partnerschap - Hulst

U moet minimaal 2 en maximaal 4 getuigen hebben voor een rechtsgeldig huwelijk of geregistreerd partnerschap in Hulst. De getuigen moeten 18 jaar of ouder zijn. U moet de namen en adressen van de getuigen doorgeven bij de aangifte.

Trouwen in Hulst en bijbehorende kosten

U kunt een geregistreerd partnerschap sluiten of trouwen in het gemeentehuis van Hulst. Ook kunt u dit doen op een andere plek in de gemeente Hulst welke de gemeente daarvoor bestemd heeft.

U kunt bij het gemeentehuis informeren wat de kosten zijn.

Geregistreerd partnerschap omzetten naar een huwelijk

Indien u een geregistreerd partnerschap heeft en u wilt in het huwelijk treden met uw geregistreerd partner, dan kunt u uw geregistreerd partnerschap laten omzetten in een huwelijk. Deze omzetting doet u bij het gemeentehuis in Hulst.

Meer informatie over trouwen en geregistreerd partnerschap

Voor meer informatie neemt u telefonisch contact op met gemeente Hulst op telefoonnummer (0114-389000) of u bezoekt de website op: www.gemeentehulst.nl