Trouwen, samenlevingscontract en geregistreerd partnerschap in Heerlen


Indien uw wettelijke woonplaats gelegen is in de gemeente Heerlen kunt u een een geregistreerd partnerschap sluiten of in het huwelijk treden bij het gemeentehuis. Informatie over trouwen, samenlevingscontract en geregistreerd partnerschap vind u onderstaand.

Gemeente

Heerlen

Adres:

Gemeente Heerlen
Geleenstraat 25-27
6411 HP Heerlen
Nederland

Telefoon:

14 045

Fax:

045-5604490

Email:

gemeente@heerlen.nl

Website:

www.heerlen.nl

Trouwen en geregistreerd partnerschap

 

Wilt u een geregistreerd partnerschap sluiten of in het huwelijk treden in de gemeente Heerlen, dient u eerst in ondertrouw te gaan bij de ambtenaar van de burgerlijke stand in Heerlen.

U moet ten minste 2 weken voor de datum van het geregistreerd partnerschap of huwelijk in ondertrouw gaan bij gemeente Heerlen.

De ondertrouw geeft u aan bij de ambtenaar van de burgerlijke stand in Heerlen of in de wettelijke woonplaats van uw partner.

Van de aangifte van ondertrouw maakt de ambtenaar van de burgerlijke stand vervolgens een akte op. Met deze akte van ondertrouw kunt u dan een geregistreerd partnerschap sluiten of trouwen.

Meer informatie

Getuigen bij huwelijk of partnerschap - Heerlen

U moet minimaal 2 en maximaal 4 getuigen hebben voor een rechtsgeldig huwelijk of geregistreerd partnerschap in Heerlen. De getuigen moeten 18 jaar of ouder zijn. U moet de namen en adressen van de getuigen doorgeven bij de aangifte.

Trouwen in Heerlen en bijbehorende kosten

U kunt een geregistreerd partnerschap sluiten of trouwen in het gemeentehuis van Heerlen. Ook kunt u dit doen op een andere plek in de gemeente Heerlen welke de gemeente daarvoor bestemd heeft.

U kunt bij het gemeentehuis informeren wat de kosten zijn.

Geregistreerd partnerschap omzetten naar een huwelijk

Indien u een geregistreerd partnerschap heeft en u wilt in het huwelijk treden met uw geregistreerd partner, dan kunt u uw geregistreerd partnerschap laten omzetten in een huwelijk. Deze omzetting doet u bij het gemeentehuis in Heerlen.

Meer informatie over trouwen en geregistreerd partnerschap

Voor meer informatie neemt u telefonisch contact op met gemeente Heerlen op telefoonnummer (14 045) of u bezoekt de website op: www.heerlen.nl