Trouwen, samenlevingscontract en geregistreerd partnerschap in Gulpen


Indien uw wettelijke woonplaats gelegen is in de gemeente Gulpen Wittem kunt u een een geregistreerd partnerschap sluiten of in het huwelijk treden bij het gemeentehuis. Informatie over trouwen, samenlevingscontract en geregistreerd partnerschap vind u onderstaand.

Gemeente

Gulpen Wittem

Adres:

Gemeente Gulpen Wittem
Willem Vliegenstraat 12
6271 DA Gulpen
Nederland

Telefoon:

14 043

Fax:

043-8800601

Email:

info@gulpen-wittem.nl

Website:

www.gulpen-wittem.nl

Trouwen en geregistreerd partnerschap

 

Wilt u een geregistreerd partnerschap sluiten of in het huwelijk treden in de gemeente Gulpen Wittem, dient u eerst in ondertrouw te gaan bij de ambtenaar van de burgerlijke stand in Gulpen.

U moet ten minste 2 weken voor de datum van het geregistreerd partnerschap of huwelijk in ondertrouw gaan bij gemeente Gulpen Wittem.

De ondertrouw geeft u aan bij de ambtenaar van de burgerlijke stand in Gulpen of in de wettelijke woonplaats van uw partner.

Van de aangifte van ondertrouw maakt de ambtenaar van de burgerlijke stand vervolgens een akte op. Met deze akte van ondertrouw kunt u dan een geregistreerd partnerschap sluiten of trouwen.

Meer informatie

Getuigen bij huwelijk of partnerschap - Gulpen Wittem

U moet minimaal 2 en maximaal 4 getuigen hebben voor een rechtsgeldig huwelijk of geregistreerd partnerschap in Gulpen. De getuigen moeten 18 jaar of ouder zijn. U moet de namen en adressen van de getuigen doorgeven bij de aangifte.

Trouwen in Gulpen en bijbehorende kosten

U kunt een geregistreerd partnerschap sluiten of trouwen in het gemeentehuis van Gulpen Wittem. Ook kunt u dit doen op een andere plek in de gemeente Gulpen Wittem welke de gemeente daarvoor bestemd heeft.

U kunt bij het gemeentehuis informeren wat de kosten zijn.

Geregistreerd partnerschap omzetten naar een huwelijk

Indien u een geregistreerd partnerschap heeft en u wilt in het huwelijk treden met uw geregistreerd partner, dan kunt u uw geregistreerd partnerschap laten omzetten in een huwelijk. Deze omzetting doet u bij het gemeentehuis in Gulpen.

Meer informatie over trouwen en geregistreerd partnerschap

Voor meer informatie neemt u telefonisch contact op met gemeente Gulpen Wittem op telefoonnummer (14 043) of u bezoekt de website op: www.gulpen-wittem.nl